I samarbeid med WWF-Denmark og strikkedesigner Laura Dalgaard har vi skapt et kjempekult tigerdesign. Kjøp oppskriften, støtt de ville tigrene og strikk den ikoniske tigeren til deg selv, vennen din, barnet ditt eller mormoren din. 


Nå kan du være med på å gjøre en forskjell for verdens ville tigre ved å finne frem strikkepinnene - ja, du leste helt riktig! Er det ikke fantastisk? 🐯

Sammen med WWF-Denmark og strikkedesigner Laura Dalgaard har vi nemlig skapt et design hvor du ved å kjøpe oppskriften støtter WWF-Denmarks arbeid med ville tigre.

Det nye designet er en genser i Evergreen med et stort og ikonisk tigermotiv. Oppskriften kan kjøpes til både voksne (XS-4XL) og barn (2-12 år). All omsetning fra salget av oppskriften går ubeskåret til WWF-Denmarks arbeid for ville tigre.

Kjøp oppskriften og støtt de ville tigrene.

Tigeren er truet

Det er nemlig dessverre sånn at verdens bestand av ville tigre er truet. For 100 år siden var det omkring 100.000 ville tigre på jorden. I 2010 var det bare rundt 3.200 tigre. 

WWF-Denmark arbeider målrettet for å redde tigeren. Men på tross av en iherdig innsats og en forsiktig fremgang i tigerbestanden de siste årene er tigeren fremdeles truet. Den mangler vill natur å leve i og blir jaget av krypskyttere som har satt opp millioner av snarer i de sørøstasiatiske skoger. Snarene er feller som ikke bare fanger tigere, men også mange av skogens andre ville dyr, blant annet elefanter og aper. Disse fellene utgjør derfor en trussel mot jordens biodiversitet. 

WWF-Denmark står bak en rekke tigerprogrammer i de 13 landene hvor tigeren lever eller har levd. De sender ut rangerpatruljer for å fjerne snarene og stoppe krypskytterne. Dessuten beskytter de naturen og tigerens byttedyr, som også er viktige faktorer for tigerens overlevelse.


👆Kjøp tigerdesignet i både voksen- og barnestørrelser. Finn designet her.

Ikonisk tigermotiv av Laura Dalgaard

Bak det flotte tigerdesignet står strikkedesigner Laura Dalgaard, som er kjent for sitt originale strikkeunivers med kule statement pieces i unike fargekombinasjoner. 

Vi har snakket med henne om tankene hennes rundt samarbeidet: 

“Siden jeg var barn har naturen vært viktig for meg, og spesielt dyrene, og jeg mener at vi alle har et ansvar for å passe på naturen vår og verne om den. Når jeg kan bidra ved å skape et uttrykk og en liten smule oppmerksomhet gjennom tigerdesignet, så er det det minste jeg kan gjøre for å skape forandring i verden.”

Det var viktig for Laura Dalgaard at tigeren ble representert som et majestetisk dyr, forklarer hun: 

“Da jeg skulle designe tigergenseren i samarbeid med WWF-Denmark og Hobbii var det viktig for meg at det skulle være en tiger som ser ut som en tiger. Det skulle ikke forestille en naiv og tullete tiger, men derimot det stolte dyret som tigeren er.”

Les hele intervjuet der Laura Dalgaard forteller om sitt strikkeunivers, designprosess og tanker om tigerdesignet her.

Strikk en tiger i intarsia med yndlingsfargene dine

Tigergenseren strikkes med Evergreen, som består av økologisk merinoull og bærer en GOTS-sertifisering, som er en internasjonalt anerkjent standard for miljømessig og sosialt ansvarlig produksjon av økologiske tekstiler. Det er med andre ord et deilig garn som vi er utrolig glade for. Les mer om fantastiske Evergreen her.

Laura Dalgaard har laget tigergenseren i fire forskjellige fargekombinasjoner. Du kan selvfølgelig også velge å strikke tigeren din med helt andre farger. Det er bare fantasien som setter grenser! 


👆 Strikk tigeren din med akkurat de fargene du selv vil. Legg merke til hvordan tigeren skifter uttrykk med forskjellige farger.  

Oppskriften benytter teknikkene intarsia og maskesting for å skape det flotte tigermotivet, og den henvender seg derfor til den øvede strikker.

Kjenner du ikke til intarsia? Eller trenger du å få gjenoppfrisket hvordan man broderer maskesting i strikk? Følg guiden vår på bloggen:

Intarsia: Lær å strikke gobelinstrik (intarsia) med video

Maskesting: Video: Brodér fine motiver med maskesting

Nå er det din tur! Plukk opp strikkepinnene, kjøp designet og strikk den flotte, stolte tigeren 🐯